Humanitarna akcija za siromašne sugrađane: Splitski studenti uljepšat će Uskrs 500 obitelji

Foto: Shutterstock

ZAHVALJUJUĆI splitskim studentima i svima ostalima koji su sudjelovali u velikoj humanitarnoj akciji "Dobro srce studenata Splita", čak 500 obitelji ovog će Uskrsa dobiti pakete vrijedne 300 kuna koji će im uljepšati taj blagdan.

U dva tjedna, koliko je trajala akcija, prikupljena su dva puna kombija prehrambenih proizvoda, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i igračke koje će Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije podijeliti najugroženijim obiteljima Splita i okolice.

Inicijator akcije Marijan Bašić rekao je da su studenti tom akcijom željeli pomoći siromašnim sugrađanima koje život ne mazi te da ona iz godine u godinu postaje sve masovnijom.

"Ovo nam je peta i jubilarna godina. Splitski studenti na ovaj način žele nešto pokloniti usamljenima, bolesnima, djeci bez roditelja, ali i svima onima kojima je pomoć bližnjeg potrebna. Svojim odazivom smo posvjedočili da je naša akcija ljubav koja je postala vidljiva", rekao je Bašić.

U toj velikoj humanitarnoj akciji sudjelovali su i Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije, Sveučilište u Splitu i njegov Studentski zbor, mnoge studentske udruge, Koordinacija udruga borbenih postrojba HV, SP i stradalničkih udruga iz Splita, Ured za pastoral mladih i HNK "Hajduk".

Studenti su se tijekom akcije odricali obroka kako bi ih darovali siromašnima, a građani su kupovali prehrambene proizvode i odlagali ih u velike košare.

Pročitajte više