Ivo Josipović superstar: Ove godine predsjednik bi mogao osvojiti čak tri Porina

U JEKU afere Zamporion koja posljednjih tjedana preokupira domaću javnost, stigla je i vijest da bi predsjednik Ivo Josipović svoju policu nagrada mogao dodatno opteretiti sa čak tri nova Porina.

Iz dana u dan postajemo sve više svjesni glazbene veličine i važnosti našeg predsjednika. Po skladbi zarađuje više od Dine Dvornika i Davora Gopca (vrijednost boda za klasično veća je od onog zabavno djelo), po vlastitom priznanju jedan je od najizvođenijih skladatelja, a njegov "Drmeš za Pendereckog" pravi je hit među ljubiteljima komorne glazbe. Isto tako, "predsjednik superstar" dosad ima već dvije statue, jednu za skladbu "Samba da camera" u kategoriji Najbolja skladba za veći komorni ansambl, komorni ili simfonijski orkestar ili vokalno-instrumentalni ansambl (1999.), a drugu za skladbu "Hiljadu lotosa" u istoj kategoriji (2000.).

Ove godine dr. Josipović može se nadati nagradi u kategorijama Najbolji autorski album klasične glazbe, Najbolja snimka albuma klasične glazbe i Najbolja produkcija albuma klasične glazbe s albumom "Passo sempio" na kojem je pijanistica Katarina Krpan objedinila njegova djela za klavir i čembalo.  U naslovnoj skladbi, koja je pisana za klavir četveroručno, pijanistici se u interpretaciji pridružio i sam predsjednik.

Unatoč velikoj popularnosti, snimke s albuma "Passo sempio"  ne mogu se poslušati na YouTubeu, ali priložena "Diabolezza" jest jedna od skladbi koja se nalazi na albumu. Isto tako, možete posjetiti stranicu Ive Josipovića i nominirani album poslušati.

Pročitajte više