U Ljubljani održan posljednji ispraćaj glumice Mance Košir

Foto: Igor Kupljenik/F.A. BOBO

U Ljubljani je održan posljednji ispraćaj slovenske novinarke i glumice Mance Košir.

Mnoštvo prijatelja, kolega i članova obitelji okupilo se kako bi se posljednji put oprostili od preminule glumice. Manca je željela da svi na sprovodu nose bijelo, pa su okupljeni ispoštovali njezinu želju i stigli u bijeloj odjeći.

Na sprovodu su bila brojna poznata lica  među kojima su predsjednica države Nataša Pirc Musar, glumice Pia Zemljič i Saša Pavček te pjevačica i glumica Salome. Manca je ispraćena uz pjesme Vjeruj u ljubav Olivera Dragojevića i Non, je ne regrette rien Edith Piaf, pišu slovenski mediji.

S 18 godina glumila u Brezi

Podsjećamo, Manca je preminula početkom svibnja u dobi od 76 godina. 

Manca se posljednjih godina borila s karcinomom, a o tome je i javno govorila. Godine 2019. zbog raka čeljusti bila je na zahtjevnoj operaciji, nakon čega su joj odstranjeni dio kosti i limfni čvorovi. Bolest se vratila zbog čega joj je operacijom odstranjen dio jezika.

Košir je svoju karijeru započela kao glumica. Mnogi pamte po ulozi Janice u filmu Breza Ante Babaje. Kada je glumila Janicu imala je tek 18 godina. Glumila je još i u filmovima Ko pride lev, Muke po Mati, To so gadi...

Pročitajte više