Kad političar prolupa: Htio se ispričati za krađu pa plakao, vrištao i naricao

Screenshot: YouTube

RYUTARO NONOMURA nije imao dobar tjedan.

Nakon što je optužen da za malverzacije s državnim novcem, 47-godišnji japanski političar održao je konferenciju za medije kako bi pokušao objasniti što se dogodilo. Ona nije najbolje prošla.

Prema pisanju AFP-a, Nonomura je počeo histerično plakati u nekom trenutku trosatne pressice, udarajući šakama o stol i vičući na novinare. Izvikivao je "nesuvisle isprike između naricanja", koje su bile "naglašene dugim udasima koji su bili potrebni kako bi imao snage za sljedeći ispad".

Naravno, nije dugo trebalo da video postane hit na internetu, nakon čega su uslijedili i memovi.

Komentatori na internetu većinom se čude i zgražaju, dok ih je nekoliko pomislilo da je pijan. Ipak, postoje i oni koji su puni suosjećanja: "Ovom tipu očito hitno treba odmor", jedan je od komentara.

Nonomura je optužen da je 29.000 dolara državnog novca potrošio na 195 putovanja na koja je otišao prošle godine, uključujući 106 posjeta luksuznom odmaralištu.

S obzirom na intenzitet njegova plača, ali i, što se naših pojmova tiče, brojki za koje je optužen, preostaje nam samo pričekati da se otkrije da je sve skupa samo neka japanska smicalica. Kako god bilo, nezaustavljivo se širi internetom.

Pročitajte više