Milijuni ih nisu promijenili: Žive skromno iako na računu imaju 136 milijuna dolara

Screenshot: YouTube

IZREKA o novcu koji kvari čovjeka ponovno se pokazala netočnom u Marka i Cindy Hill. Naime, ovi su dobitnici Powerball lutrije osvojili vrtoglavih 293 milijuna dolara, ali taj ih dobitak nije promijenio.

Mark još uvijek sreće iste prijatelje i u istom kafiću gdje uživa u jutarnjoj kavici, a odustao je i od skupocjenog auta koji je isprva namjeravao kupiti. Štoviše, malo se toga promijenilo za par koji je nakon poreza na račun smjestio čak 136 milijuna dolara.

"Oni su konzervativni. Pomažu zajednici i zbrinuli su svoju obitelj", rekao je njihov prijatelj Walt Stubbs.

Hillovi su odlučili ostati živjeti u istom gradu u kojem su živjeli i prije osvajanja velikog iznosa, a nedavno su odlučili dati dio novca za novu vatrogasnu stanicu i igralište, a čak 50 tisuća dolara dali su za kanalizaciju kako stanovnici Camden Pointa jednog dana ne bi morali imati septičke jame.


"Odmah sam rekao da ovaj novac nije mogao završiti u boljim rukama. Ulažu u zajednicu kao što su i obećali", reako je gradonačelnik Kevin Boydston.

Sretni je par ipak unio određene promjene u svoje živote. Mark je dao otkaz, a Cindy je odlučila ne tražiti posao.

Ipak, Don McNay, autor knjige "Life Lessons from the Lottery" koja se bavi proučavanjem života pobjednika u posljednjih 30 godina, tvrdi da je njihov slučaj rijedak: "Oni su neopisivo velika iznimka. Održati stabilan život nakon osvajanja velikog iznosa na lutriji gotovo je nemoguće. Većina ljudi postane žrtvom vlastite financije nediscipline, a neki popuštaju i pod pritiskom prijatelja, rodbine i onih koji od njih žele novac".  

Pročitajte više