"Morate im pomoći": Oglušio se na upozorenja policije, riskirao vlastiti život i spasio bebu

Screenshot: CNN

NAJMLAĐI preživjeli u velikom odronu zemlje koji se prije dva dana dogodio u saveznoj državi Washington, Duke Saddarth, trenutno se oporavlja u bolnici i liječnici poručuju kako je njegovo stanje stabilno.

Međutim, 22 tjedna staro dijete ne bi bilo u ovakvoj situaciji da nije Kodyja Wessona koji se slučajno zatekao na mjestu nesreće.

Nakon što se zbog odrona isključen iz prometa, na mjestu je nesreće začuo plač djeteta i usprkos upozorenjima policajaca koji su mu naredili da ostane na mjestu, Kody se popeo na ruševine kako bi pronašao dijete.

"Morate im pomoći. Kako i ne biste? Što sam trebao učiniti, ne mogu samo stajati i mirno gledati", rekao je Wesson koji je i sam novopečeni otac.

Čim je spazio dijete, policija i ostali svjedoci pridružili su mu se u spašavanju. Djetetova majka, Amanda Skorjanc, bila je u blizini, ali nije mu mogla pomoći jer obje su joj noge bile slomljene.

"Rekla mi je da njegovo ime Duke. Pitao sam je mogu li dijete iznijeti s mjesta nesreće", rekao je Wesson koji je bebu zamotao u svoj kaput i dječačića pažljivo izveo na sigurno.

Pročitajte više