Muškarci koji supruge kritiziraju zbog težine mogli bi biti optuženi za zlostavljanje

Scrennshot: YouTube

ČLANICA britanskog parlamenta, Seema Malhotra, predložila je donošenje zakona prema kojem bi se muškarci koji konstantno kritiziraju svoje supruge zbog težine mogli tretirati kao zlostavljači, odnosno obiteljski nasilnici.

Malhotra svoju inicijativu argumentira mišljenjem da je takvo ponašanje muškaraca zapravo oblik kontroliranja i manipulacije, odnosno psihički napad koji je također jedna vrsta zlostavljanja, baš kao i ono fizičko.

"To je samo još jedan način kontroliranja koje ljude vrijeđa i plaši, pa čak i terorizira, unutar njihovih vlastitih domova", izjavila je Malhotra za MailOnline.

Kao potvrdu svojem stavu, Malhotra je iznijela primjere traumatiziranih žena s kojima se susreće u svom radu. "Jedna od žena s kojima sam pričala morala je napustiti svoj dom jer ju je suprug maltretirao i pokušavao kontrolirati njen život. Bila je potpuno istraumatizirana. A sve je počelo upravo s njegovim primjedbama na njen izgled", navodi Malhotra.

Seema Malhotra ukazuje na problem stalnog rasta broja žrtava obiteljskog zlostavljanja, a osim isticanja važnosti istraživanja uzroka takvog zlostavljanja, zalaže se i za uvođenje seksualnog odgoja u sve državne škole. 

Pročitajte više