Ne odustaje od omiljene poslastice: Dosad je pojeo više od 12.000 hamburgera, no i dalje je dobrog zdravlja

Foto: Shutterstock

POSLJEDNJIH trideset godina američki trgovac Dennis Rosinlof iz Salt Lake Cityja pojeo je više od 12.000 Big Macova no unatoč tome doima se zdravo, piše Daily Mail.

Ovaj 64-godišnjak priznaje da tjedno pojede čak deset hamburgera s krumpirićima iz McDonald'sa, nekad to radi i dva puta dnevno, a pauzu uzima samo nedjeljom kad njegova 37-godišnja supruga Lauri kuha ručak za cijelu obitelj.

Iako će mnogi pomisliti kako se radi o muškarcu koji ima višak kilograma, stvarnost je potpuno drugačija jer Dennis ima 73 kilograma na 182 centimetra visine. Osim toga, njegova razina kolesterola u krvi u granicama je normale.

Iako mu je supruga medicinska sestra, Lauri mu više ne prigovara zbog ove navike, a Dennis poručuje kako neće odustati od uživanja u svojim omiljenim sendvičima.

Smatra kako su za njegovu dobru kilažu zaslužne kalorije. Naime, McDonalds'ov Big Mac u sebi ih sadrži 930. Budući da Dennis dnevno pojede otprilike dva sendviča, to je 1.860 kalorija, dakle manje od dvije tisuće, što je preporučeni dnevni unos hrane za odraslu osobu.

Pročitajte više