Neil Blomkamp o Elysiumu: "Zajebao sam"

Foto: Getty Images 

NAKON što je službeno potvrdio da radi na novom "Alienu", južnoafrički redatelj malo se vratio u prošlost i dotakao prethodnih projekata, konkretno "Elysiuma" za kojeg tvrdi da je - "zajebao".

Dok se "Elysium" može smatrati komercijalnim uspjehom obzirom da je u kinima zaradio više od prethodnog filma, "District 9", a južnoafrički glumac Sharlto Copley je pokazao da vrlo dobro može glumiti i negativca, Blomkamp je u intervjuu za Uproxx izjavio kako je ipak svjestan da je "Elysium" podbacio.

"Osjećam da priča koju sam u filmu htio ispričati ipak nije bila dobar odabir. Vjerujem da je satirička ideja o prstenu u Zemljinoj orbiti naseljenom bogatašima odlična ideja. Obožavam je toliko da bih joj se htio vratiti i ponovno je napraviti na pravi način. No konačni je zaključak da zbog scenarija nisam snimio dovoljno dobar film.", kaže Blomkamp i nastavlja: "Normalni redatelji su pod stresom zbog uspjeha prethodnog filma, no kod mene to nije slučaj. Time se ne zamaram. No zamaram se time jesam li s Elysiumom zajebao".

Bilo kako bilo, Blomkampov novi film "Chappie" ubrzo dolazi u kina, čime će gledateljstvo moći procijeniti je li se redatelj vratio u formu.

Pročitajte više