Nitko ne voli Googleove naočale: Osam razloga zbog kojih Google Glass nije "gadget budućnosti"

Foto: Google

IAKO su najavljene kao budućnost u svijetu tehnologije, nove Googleove naočale daleko su od uspjeha koji je Google očekivao od svog novog proizvoda.

Iz dana u dan pristiže sve više recenzija Google Glassa i postaje sve jasnije da je novo "tehnološko čudo" prepuno propusta zbog kojih se vjerojatno neće svidjeti velikom broju potencijalnih korisnika.

Business Insider sastavio je listu zamjerki prikupljenih od strane onih koji su imali priliku iskušati novi Googleov proizvod.

1. Baterija traje prekratko - Endgadget objavio je kako je prosječni vijek trajanja baterije otprilike pet sati dok neki tvrde da je riječ o najviše tri sata aktivnog korištenja. Blogeri ističu da je to jedan od najvećih propusta gadgeta koji biste trebali koristiti cijelog dana.

2. Korisnici su dezorijentirani, a naočale izazivaju glavobolju - korisnici koji su imali prilike koristiti naočale tvrde da su se zbog fokusiranja na određene poruke ili notifikacije, osjećali dezorijentirano te dodaju da im nakon dužeg korištenja naočale izazivaju teške glavobolje.

3. Ekran je teško vidljiv pri dnevnom svjetlu



4. Loše osmišljene postavke
- Endgadget piše kako je nemoguće podesiti jačinu zvuka, onemogućiti WiFi i Bluetooth, nije moguće rasporediti aplikacije, a ne postoji ni mogućnost modificiranja niza drugih opcija na koje su korisnici navikli.


5. Glasovne kontrole prepune su bugova - Googleov Glass možete kontrolirati na dva načina, uz pomoć panela sa strane naočala i uz pomoć glasovnih kontrola koje često "hvataju" upute iz vaše okoline i na taj način započinju neželjene operacije.

6. I dalje vam je potreban smartphone - u ovoj fazi naočalama je i dalje potreban smartphone za prijenos podataka pa to dodatno opterećuje bateriju vašeg smartphonea, ali i račun, ovisno o pružatelju usluge.


7. Naočale je teško sačuvati od oštećenja - obične naočale možete sklopiti, a to nije slučaj kod Google Glassa. Drugim riječima, budući da se Glass ne može sklopiti na "tradicionalan način", osjetljivi dijelovi (kao zaslon), izloženi su oštećenjima. Iako naočale dolaze sa zaštitnom kutijom, ista je nezgodna za korištenje.

8. Odgovaranje na poruke je prekomplicirano - osim ako ne govorite izuzetno sporo i jasno, Glass će vašu poruku pogrešno zabilježiti što znači da morate cijelu poruku izgovoriti ponovno.

Pročitajte više