Ovako će se zvati kćerkica Williama i Kate

Foto: Hina

KATE MIDDLETON i princ William svoju su novorođenu kćerkicu nazvali Charlotte Elizabeth Diana, objavila je Kensingtonška palača. Tako će mala princeza, koja je rođena u subotu u 8:34 po lokalnom vremenu, biti poznata kao princeza Charlotte.

"Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea s oduševljenjem objavljuju da su svojoj kćeri dali ime Charlotte Elizabeth Diana. Dijete će biti poznato kao njeno kraljevsko visočanstvo princeza Charlotte od Cambridgea", objavljeno je na Twitteru.

Huffington Post piše da je ime Charlotte vjerojatno odavanje počasti Williamovom ocu Charlesu, njeno srednje ime priznanje je njenoj prabaki Elizabeti II, dok je treće ime dobila prema svojoj pokojnoj baki, princezi Diani.

Ime Charlotte bilo je vodeće ime na kladionicama proteklih dana, a u stopu ju je pratilo ime Alice, koje se ipak nije našlo među tri imena koja su izabrali William i Kate. Iz kladionica su najavili da će morali isplatiti veliku svotu novca, ako bilo koje od top pet imena na koja su se kladili Britanci bude izabrano od strane kraljevskog para.

Kate je malenu Charlotte rodila puno brže nego prvo dijete, princa Georgea. U bolnicu je došla u 6 ujutro, a rodila ju je za manje od tri sata.

Williamov brat Hary u nedjelju je opisao svoju nećakinju kao "apsolutno predivnu". O njoj je progovorio iz Australije, gdje radi u oružanima postrojbama. Dodao je da jedva čeka da upozna najnovijeg člana kraljevske obitelji.

Pročitajte više