Ovo je slika koju je Facebook odbio promovirati jer je "previše seksualna"

Foto: Facebook/Rebecca D. Harris

FACEBOOK je odbio na svojim stranicama objaviti reklamnu kampanju koja uključuje sliku umjetnice Rebecce D. Harris jer je, kako je kompanija navela, "riječ o previše seksualnom sadržaju".
 
 
 
 
Što je točno "seksualno" u ovom umjetničkom djelu, teško je reći, no Facebook je u svom obrazloženju bio jasan i nedvosmislen: "Odabrana slika krši pravila reklamiranja jer uključuje sadržaje za odrasle, odnosno igračke, video materijale ili proizvode namijenjene poboljšanju seksualnih iskustava".
 
Umjetnica Rebecca D. Harris, koja potpisuje sliku, odnosno crtež, za Independent je komentirala: "U šoku sam. Ovo je sve samo ne seksualno... To je samo oblik ljudskog tijela...".
 
Njen crtež, pod nazivom "Symbiosis", koji je apliciran na tkaninu i u prirodnoj je veličini, treba se pojaviti na izložbi "Invisible You: The Human Microbiome" u sklopu projekta "Eden", u svibnju ove godine. Harris je na svom crtežu surađivala i s profesorom mikrobiologije, a cijela priča ima ne samo umjetničku, već i znanstvenu konotaciju.
 
"Rebeccin rad dio je projekta 'Eden' kojem je u fokusu fascinantan svijet mikroba na (i u) našim tijelima", rekao je glasnogovornik projekta i dodao: "Počašćeni smo što je ova slika dio našeg projekta".
 
No, Facebook ne misli tako pa je kompanija odbila zahtjev za objavu reklame na svojim stranicama, dodavši u obrazloženje i to da slika promovira golotinju i da jednostavno nije primjerena politici ove društvene mreže. 
 
 
 
 

Pročitajte više