"Perverzni" komentator na udaru kritika: Bi li isto pitanje postavio Federeru?

Screenshot: YouTube

TIJEKOM prijenosa s Australian Opena komentator Ian Cohen je nakon pobjede zamolio kanadsku tenisačicu Eugenie Bouchard zamolio da ispred kamera izvede piruetu, a zbog toga se našao na udaru kritika mnogih koji smatraju da je njegov potez u najmanju ruku bio seksistički.

Čak se i Channel 7 čiji je mikrofon Cohen držao, ogradio od ovog "skandala" rekavši kako komentator u tom trenutku nije radio za njih već za Tennis Australia.

Naravno, Cohena su na društvenim mrežama i u međunarodnom tisku brutalno ispljuvali rekavši kako je njegov zahtjev dokaz nepoštovanja, a uz sve to i prilično perverzan potez.

"Jučer si na Twitteru napisala da obožavaš kako je Serena odjevena. Ona je za nas napravila okret, možeš li ti učiniti isti i reći nam ponešto o svojoj odjeći?", zamolio je Cohen pobjednicu koju je njegova molba pomalo iznenadila, ali je na kraju ipak zbunjeno pristala i napravila piruetu.

Ovo je pitanje istog trena izazvalo val negativnih reakcija na Twitteru, a mnogi su se zapitali bi li komentator isto pitanje postavio i Rogeru Federeru.

Čak je i 20-godišnja tenisačica naknadno priznala da je želja bila neobična.

"Ne znam, stari tip traži od vas da za njega radite piruete. Smiješno", rekla je Eugenie.

Mnogi dodaju i kako je žalosno da profesionalnoj sportašici postavljaju tako glupa pitanja jer nešto slično dogodilo se i prošle godine kada je jedno od pitanja nakon meča bilo i tko bi bio njezin dečko iz snova.

Pročitajte više