Petnaestogodišnji poduzetnik: Srednjoškolac u samo dvije godine pokrenuo posao vrijedan tri i pol milijuna dolara

Screenshot: YouTube

MALO je poduzetnika koji se mogu pohvaliti pothvatima koji su izrasli u multimilijunske poslove u samo nekoliko godina, a još je manje onih kojima je to pošlo za rukom prije završetka srednje škole.

Petnaestogodišnji Jaylen Bledsoe jedan je od njih, a svoju je tvrtku Bledsoe Technologies, koja se bavi web dizajnom, osnovao kada je imao samo 13 godina. Napornim radom uspio se je podići vrijednost tvrtke na tri i pol milijuna dolara, a danas zapošljava preko 150 ljudi.



Međutim, njegov posao ne onemogućuje ga u školovanju. Predsjednik je učeničkog vijeća i St. Louis Volunteena, programa koji promiče volontiranje među tinejdžerima, a i jedan je od učenika zaslužnih za uvođenje vegetarijanske hrane u školsku kafeteriju.

"Ne vidim mnogo njegovih vršnjaka koji su uspjeli učiniti što i on, ali sve je rezultat njegova truda. Izuzetno sam ponosan na njega", rekao je njegov otac Curtis Bledsoe.

"Kada ste maloljetnik, ništa što učinite ne može vas obeshrabriti na dulje vrijeme. Uvijek se možete oporaviti i nastaviti dalje", rekao je Jaylen koji namjerava studirati na Harvardu i postati odvjetnik.  

Pročitajte više