Pogledajte turističku ponudu Zagrebačke županije

Foto: Shutterstock

ZAGREPČANI do sutra u šatoru na Trgu bana Josipa Jelačića mogu uživati u "Turističkoj ponudi Zagrebačke županije".

Naziv je to manifestacije koju organizira Zagrebačka županija s ciljem promoviranja autohtonih proizvoda s ovih područja.

"Mislimo da je turizam u Zagrebačkoj županiji okrenut u dobrom smjeru. Pokazatelji za 2013. godinu - povećanje dolazaka negdje za 19 posto, a povećanje noćenja za 11 posto, signal su dobrog smjera, ali i ulaganja koja Zagrebačka županija ima niz godina u turizmu", ističe župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Osim tradicionalnih suvenira i dobre glazbe, u šatoru će posjetitelji moći kušati i autohtona vina s ovog područja te razne slatke i slane delicije. Jučer se kuhao fiš, a danas srneći paprikaš. Ponuda je raznovrsna, ističe direktorica Turističkog ureda TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

"Tema ovogodišnjeg predstavljanja je Gastro, tako da posjetitelji mogu kušati i besplatno dobiti porcije koje će se ovdje kuhati. Mogu se kupiti domaći štrukli. A ovdje je naš jedan restoran i vlasnik seoskog domaćinstva 'Stara Preša', koji će kuhati tradicijska jela po narudžbi ako želi nešto pojesti".

Župan Stjepan Kožić pozvao je sve građane i goste da dođu u šator na zagrebačkom trgu da uživaju ali i da se upoznaju s ostalim ljepotama Zagrebačke županije

"Mislimo da treba koristiti prostore Zagrebačke županije za odmor i rekreaciju, prije svega, zbog blizine grada i metropole. Ne treba putovati tisuće kilometara da bi odradili godišnji odmor koji je svakome potreban. Nadam se da svi oni koji jednom dođu i osjete, prije svega, naše prirodne ljepote, ali i sve ove ponude o kojima smo govorili, da će se i dalje vraćati".

Pročitajte više