Predsjednica postala kuma dječaku da spriječi njegovo pretvaranje u vukodlaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREDSJEDNICA Argentine postala je kuma mladom Židovu kako bi zaustavila njegovo pretvaranje u vukodlaka.

Cristina Fernández de Kirchner susrela se s Yairom Tawilom i njegovom obitelji prošli tjedan u svom uredu kako bi upriličila neobičnu ceremoniju koja je starija od 100 godina, piše Independent.

Prema argentinskom vjerovanju, sedmi sin u obitelji pretvara se u strašnog "el lobisona", vukodlaka koji svoju pravu prirodu pokazuje prvog petka nakon dječakovog 13. rođendana, pretvarajući ga u demona u ponoć svakog punog mjeseca, tjerajući da lovi i ubija prije nego što se vrati u ljudski oblik.

Osim što se hrani izmetom, nekrštenom djecom i mesom nedavno umrlih, lobison je neprirodno jak i svoje prokletstvo širi ugrizom. Strah od ovog bića postao je u 19. stoljeću u Argentini tako jak da su obitelji napuštale ili čak ubijale mušku djecu pa je kao odgovor pokrenuta praksa predsjedničkog "posvojenja", što bi trebalo zaustaviti grozno prokletstvo.

Ceremonija posvojenja kumstvom počela se održavati 1907. godine, a službenom ju je učinio Juan Domingo Peron koji je u proces obuhvatio i djevojčice.

Iz tog razloga sedmi sin ili kćer danas, za razliku od početka 20. stoljeća, osim što postaju službena kumčad predsjednika, dobivaju i zlatnu medalju i punu stipendiju za školovanje.

Do danas, baš kao i ova tradicija, još uvijek traju priče o napadima čudnih bića na ljude i stoku.

Fernandez je kazala da je Yair prvi posvojeni židovski dječak, budući da je tradicija do 2009. godina uključivala samo katoličku djecu.

Pročitajte više