Skandal u Srbiji: Širom zemlje prodavali pokvarene torte ukradene s odlagališta smeća

Foto: Shutterstock

OKO 18 TISUĆA pokvarenih torti ukradeno je s odlagališta smeća u Kragujevcu i prodano diljem Srbije zbog čega je suspendirano 10 radnika tamošnje "Čistoće", javlja Blic.
 
Radnici se sumnjiče da su, u organiziranoj akciji, torte koje su bile na otpadu odnijeli s odlagališta i prodavali građanima, kako je za Blic rekao direktor "Čistoće", Dejan Raonić.
 
Krađa se zbila 24. prosinca, a diljem Srbije od tada je prodano više tisuća torti s otpada.
 
"U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Europsku uniju, pokvario se zamrzivač, pa je inspekcija odlučila da se sve te torte bace na otpad. Na korama se pojavio tanak sloj plijesni. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na odlagalištu smeća.
 
Ali, to se nije dogodilo, već su organizirano, radnici počeli odvoziti torte. Na video nadzoru je zabilježeno kako se torte odvoze i na traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona... koji služi za prijevoz glomaznog otpada. Suspendirani su svi, od šefova, pa do običnih radnika", kaže Raonić.
 
Torte su, nakon što je inspekcija odlučila da se bace, na odlagalište stigle zapakirane i zaleđene. Kako saznaje Blic, radi se o 13,5 tona torti koje su se prodavale po vrlo povoljnim cijenama.

Pročitajte više