Teddy the Guardian stigao u dječju bolnicu Srebrnjak

Foto: FAH

DJEČJOJ bolnici Srebrnjak uručen je medicinski medvjedić Teddy the Guardian, jedinstveno plišano medicinsko pomagalo. Uz njega, bolnica je dobila i nužno potrebnu opremu, a donaciju je primio ravnatelj bolnice Boro Nogalo.

Blitz-CineStar te Blitz film i video distribucija prikupili su u humanitarnoj akciji više od 140.000 kuna i oko 2000 konvertibilnih maraka zahvaljujući kojima će deset hrvatskih i dvije bosanskohercegovačke bolnice dobiti pametne medvjediće s medicinskim senzorima "Teddy the Guardian", mladih inovatorica Josipe Majić i Ane Burice.

Tvrtke će bolnicama također pokloniti pregledni ležaj, oksimetar, digitalne tlakomjere, balone za reanimaciju, ovlaživače zraka, babyhaler komplet, male stolove i stolice, televizore, inhalatore, kadu za pranje bolesnika, digitalne vage za djecu, fotozaštitne maske za oči, računalo i pisač za holter uređaj/EKG i dr.

"Teddy the Guardian" plišana je igračka s ugrađenim medicinskim senzorima kojima je zadatak kroz igru s djetetom pratiti parametre kao što su tjelesna temperatura, broj otkucaja srca djeteta i zasićenost krvi kisikom, te obrađene vrijednosti u realnom vremenu poslati na mobilnu aplikaciju gdje se generirani parametri na specifičan način vizualiziraju i pohranjuju te formiraju jasnu i razumljivu sliku općeg zdravstvenog stanja djeteta.

Na taj način djeca ne prolaze stresne preglede, a uz "pametnog medu" boravak u bolnici im je ugodniji i zabavniji. Teddy se već koristi u brojnim bolnicama u Velikoj Britaniji i SAD-u, a zahvaljujući akciji "Svi za medu" od sada će biti podrška djeci u Hrvatskoj i BiH, pojašnjeno je u priopćenju tvrtki koje su organizirale humanitarnu akciju.

Pročitajte više