Turistička ponuda Zagreba bogatija nego ikad

Foto: Shutterstock

U ZAGREB iz mjeseca u mjesec stiže sve više domaćih i stranih gostiju. Svi oni koji dođu u hrvatsku metropolu, ali i oni građani koji ostaju u Gradu ovo ljeto moći će pronaći nešto za sebe, jer je turistička ponuda ove godine bogatija nego ikad.

Brojne kulturno-zabavne manifestacije privući će i ovog ljeta brojne goste u Grad Zagreb. Da je Zagreb i ovog ljeta prepun različitim događanjima, potvrdila nam je i Marlisa Fašaić iz Turističke zajednice Grada Zagreba.

"Slušamo povratne informacije naših sugrađana koji nam kažu da je zapravo sada grad ljeti po mjeri čovjeka. Nema prevelike gužve, neki su se preselili na more, a oni koji su ostali, uživaju u gradu i kažu da im u Zagrebu nikada nije bilo ljepše, uzbudljivije i veselije".

Nezaobilazna manifestacija za sve domaće i strane goste je svakako Zagrebački vremeplov koji u hrvatskoj metropoli traje do početka listopada.

"Programi i na Zrinjevcu i u Maksimiru, Promenadni koncerti i preko tjedna i u nedjelju, naši likovi iz zagrebačke povijesti, Smjena straže, kumice s Dolca, folklorna scena, Plesne večeri na Zrinjevcu".

Na Opatovini se i ove sezone smjestilo Histrionsko ljeto, nezaobilazno odredište za sve ljubitelje kazališnih dasaka na otvorenom.

"Histrionsko ljeto, kultno događanje, od 1.7. do 31.8. na Opatovini, s predivnim, duhovitim i zabavnim predstavama. Mislim da nema čovjeka u Zagrebu koji svake godine ne posjeti tu kultnu zagrebački scenu".

Tijekom ljetnih mjeseci na pozornici Ljetnog kina Tuškanac održava se i tradicionalni filmski festival u Zagrebu.

"Stalno će se izmjenjivati različiti programi, počeli su s Fantastic Zagreb Film Festivalom, pa sa ciklusom Europskog filma, tu će biti Pula u Zagrebu i Motovun u Zagrebu i Animafest, dakle svakodnevnih događanja na pozornici Ljetnog kina Tuškanac".

Bogatu kulturnu ponudu će ovog ljeta upotpuniti i klupsko glazbeno kazališna scena Amadeo, na čijoj će se pozornici održavati predstave do kraja kolovoza te 5. festival Orgulje Zagrebačke katedrale koji će trajati do sredine rujna. Tu su i brojne izložbe u zagrebačkim galerijama i muzejima, ističe Fašaić.

"Samo da izdvojimo neke. Nemojte propustiti izložbu Maksimir u Muzeju Grada Zagreba, prikazuje se povijest tog zagrebačkog kvarta, a izložba je otvorena do 31.kolovoza".

Već tradicionalno i ovog ljeta se na Gornjem gradu održavaju vrlo popularne manifestacije koje privlače sve brojnije domaće i strane turiste, a to su neizostavno Ljeto na Štrosu i Ljetno kino Gradec.

"Jedna pozivnica, dođite u Zagreb ovog ljeta, uživajte u svim tim priredbama, događanjima, predstavama manifestacijama, festivalima, svemu što su vam pripremili Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba u suradnji s vrijednim organizatorima".

Pročitajte više