Veliko srce poštenjačine: Policajac uz kaznu siromašnom ocu dvoje djece poklonio 100 dolara

Screenshot: YouTube

POLICAJAC iz Teksasa nesvakidašnjim je potezom potpuno oduševio svijet u ovo predblagdansko vrijeme.

On je, naime, 25-godišnjeg mladog oca Haydena Carla, koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, zaustavio zbog istekle registracije, koju on nije obnovio jer za to nije uspio skupiti novac, a uz kaznu koju mu je morao napisati dodao i novčanicu od 100 dolara.

Carlo je policajcu odmah priznao da nema opravdanje za nevažeću registraciju: jednostavno nije imao novca da je obnovi, javlja CBS: "Rekao sam da nema objašnjenja, osim onog da nemam novca - mogao sam birati između toga da nahranim djecu ili obnovim registraciju", objasnio je.

Pošteni je policajac obavio svoju dužnost i napisao mu kaznu, ali uz nju mu smotao i 100 dolara: "Kad sam odmotao kaznu unutra je bila novčanica od 100 dolara. Briznuo sam u plač, što bih drugo?".

Novcem koji je dobio od policajca koji želi ostati anoniman, ali čiji kolege smišljaju način kako da nagrade njegovo dobročinstvo, Carlo je obnovio registraciju i svog i suprugina automobila.

Glasnogovornik policije u teksaškom gradu Planu izjavio je: "Rekao mi je da je tom čovjeku novac bio potrebniji nego njemu i da je to bio ispravan postupak", a Carlo je za kraj dodao: "Pomogao mi je kad mi je to bilo potrebno i nikad ga neću zaboraviti".

Pročitajte više