Vlada RH pohvalila se novim "uspjehom": Vesna Pusić i Fred Matić fotografirali se s Angie

Foto: Twitter

BILO je očekivano da će Angelina Jolie stvoriti pravu pomutnju među političarima na Konferenciji o prevenciji seksualnog nasilja u Sarajevu i, barem što se medija tiče, u drugi plan baciti ono zbog čega su se tamo okupili.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i ministar branitelja Predrag Fred Matić također su u Sarajevu i nisu propustili priliku da se fotografiraju s velikom holivudskom zvijezdom.

Vlada RH fotografijom se odmah pohvalila na Twitteru napisavši: "Ministar & Angie :)"

"Prekasno je ponovno biti u Sarajevu. Vojnici u regiji prošli su težak rat. Oni razumiju teror koji su prošli i znaju da se takve stvari moraju zaustaviti. Nema mira dok su žene diljem svijeta u ratnim zonama silovane i dok je to oružje rata. Dugo se smatralo da je silovanje civila u ratu uobičajeno. No korištenje silovanja u ratu, kao oružja, najgori je mogući oblik ratovanja", rekla je tom prilikom Angelina Jolie koja je u Sarajevo došla u društvu ministra vanjskih poslova Velike Britanije Williama Haguea.

Glumica je posjetila i Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice gdje se stigla civilnim helikopterom u pratnji vojnih helikoptera EUFOR-a.

Na dnevnom se redu nalazi i susret sa ženama žrtvama seksualnog zločina u ratu i predstavnicama majki Srebrenice, a položit će i cvijeće i pokloniti se žrtvama genocida u Srebrenici u srpnju 1995.

Pročitajte više