Zastrašujući svijet švercanja na vlaku: Pogledajte kroz što prolaze današnji nomadi

Foto: Tumblr/Kevin Russ

NAORUŽAN samo telefonom i vrećom za spavanje Kevin Russ vozio se na vanjskim dijelovima vlakova, hranu tražio u kontejnerima za smeće i spavao u jarcima dok je fotografirao život današnjih nomada na jugu SAD-a. Sve fotografije napravio je svojim iPhoneom, a putovao je iz Kalifornije do Colorada, kroz Arizonu, Teksas i Novi Meksiko.

Priznaje da je bio uplašen i nesiguran kad mu je prijatelj Levi došao s tom idejom, no nije dopustio da ga strah zaustavi. Odmah je prihvatio "nostalgičan" način putovanja, a sve je zabilježio na svom Tumblr profilu. Proputovao je desetke tisuća milja posljednjih godina kako bi zabilježio gotovo nestvarne fotografije.

Živio je u automobilu godinu dana dok je fotografirao američki Zapad svojim iPhoneom 2013. godine, a ubrzo su njegove fotke postale hit na Instagramu. No slava nije ono što je želio, naprosto je želio izaći iz kuće. Naime, na veliko putovanje odvažio se nakon što je kupio kuću, koju potom nije napustio dvije godine.

"Počeo sam odlaziti na tjedan ili dva negdje automobilom, a onda sam shvatio da bih mogao izaći iz kuće i nikad se ne vratiti, ako to želim", rekao je u intervjuu.

Shvatio je koliko malo mu treba da bi bio "sretan i da bi jednostavno živio".

"Dok god sam imao što jesti i obući, nije mi trebalo puno više" rekao je, a jedina stvar koju je uvijek nosio sa sobom bio je iPhone, kojeg je počeo koristiti kad su urednici odbijali fotografije s njegovog digitalnog fotoaparata. Kako bi ih testirao, dao im je istu fotografiju, ali snimljenu iPhoneom. Nakon što je prihvaćena i netko ju je kupio sljedećeg dana, odlučio je "zarađivati za život snimanjem fotografija s iPhonea", rekao je u intervjuu za Last Call.

Shvatio je da mu je iPhone praktičan na putu, jer mu je dopuštao obradu fotografija na samo jednom uređaju.

"Ne moram uopće biti pored računala, draže mi je biti vani i snimati", rekao je u intervjuu objavljenom na Vimeu.

Nakon što obradi fotografije, objavljuje ih na Society6, gdje se prodaju za 20 dolara. Najdraže mu je fotografirati divljinu, a za dobru fotografiju spreman je na sve.

"Kad tražim dobru fotku, nije uvijek važno ono što vidim, već ono što osjećam kad sam u prirodi. Ono što želim zabilježiti su osjećaji koje imam na nekom mjestu", zaključio je. 

Pročitajte više