Ženama je veličina važna, ali samo kod seksa na jednu noć

Foto: Shutterstock

TAKO glasi rezultat nedavno provedenog istraživanja u kojem su žene otkrile kakvu veličinu stvarno vole.

One žene koje traže seks za jednu noć preferiraju različitu veličinu penisa od onih koje traže dugotrajne veze.

Tako je onima koje zanima samo kratkotrajna zabava jako bitna veličina i obujam penisa. Žene željne stabilne veze imaju drugačije kriterije, manje su zahtjevne i veličina im nije toliko važna.

Istraživanje je vodila Shannon Leung sa sveučilišta California. Rezultati su također pokazali da žene ne znaju dobro procijeniti veličinu penisa, piše Livescience. 

Žene su tijekom ispitivanja dobile 3D modele penisa različitog obujma i veličine, u rasponu od 10 do 20 centimetara duljine.

"Za kratkotrajno rješenje odabrale su modele većeg obujma. Njihov odabir možda će nam pomoći da objasnimo zašto su ljudski penisi puno deblji od penisa ostalih primata", rekla je Shannon.

Bez obzira na vrstu veze, žene su kao idealnu veličinu odabrale modele penisa od 16 centimetara.

U drugom dijelu pokusa vidjele su model na samo 30 sekundi i onda su ga morale pronaći između 33 ostala modela. Pokazalo se da su se uglavnom precijenile i izabrale veći model.

"Muškarci koji razmišljaju o operaciji povećanja možda ipak ne trebaju brinuti o tome s obzirom na to da žene imaju naviku precjenjivati veličinu penisa koji su vidjele", kaže Leung.
 

Pročitajte više