Abarth: Jednako ubojit i na vodi

SURADNJA Fiata i Sacsa se na zadovoljstvo mnogih nastavlja. Nakon što je Lancia pokazala kako se nosi na moru isto je ponovio i Abarth, obnovljeni Fiatov brand.

I ovdje je za osnovu poslužio Sacsov standardni model, Strider 12S, treći po veličini u gami od ukupno trinaest plovila, a vrijedan oko 320.000 eura. Dizajn potpisuje Christian Grande, a novonastali uradak nosi ime Powershore Abarth SP (Sport Prototype). Kao i u slučaju Stridera gumenjak je dug 12.30 metara, širok 3.64 metara, a gaz 0,70 metara.

Plovilu istisnine 5.7 tona je minimalno povećan tank goriva na 960 litara, no pogonski sklop je temeljito osnažen. Za razliku od serijske ugradnje dva dizelaša snage 400 KS ovdje su ugrađena čak tri vanbrodska motora, i to tri nove Yamahine 5.3 V8 jedinice snage po 350 KS i mase 365 kg. 

Performanse su još uvijek nepoznate, pa ćemo završiti s opremom. Ona uključuje sidreni sustav, potpuni smještaj za dvije osobe uključujući kupanicu, tankove vode i sl. Premijera je zakazana za 3. listopad na sajmu nautike u Genovi.

Pročitajte više