Advent u Varaždinu prvi i jedini u Hrvatskoj ima igloo bar i ledeni tobogan

Foto: Press

GRADOVI diljem Hrvatske natječu se u smišljanju što maštovitijih programa za Advent, a među onima koji su ove godine ozbiljno shvatili taj zadatak je Varaždin.

Kako se može čuti, riječ je o najoriginalnijem Adventu do sada, a on uključuje igloo barove i ledeni tobogan. 

Adventski program u Varaždinu ove je godine najbogatiji do sada. Adventska će se događanja ove godine u potpunosti održavati u povijesnoj gradskoj jezgri u kojoj će u nešto više od mjesec dana, između 1. prosinca 2018. i 6. siječnja 2019., biti održano više od 70 različitih programa - koncerata, predstava, izložbi, projekcija filmova i štošta drugog.

Ovogodišnji Advent preselit će dio svoje ponude pod zidine Starog grada gdje program počinje u srijedu, 5. prosinca i trajat će sve do 20. siječnja, a gdje će biti smješteno veliko klizalište te prvi, i za sada jedini, ledeni tobogan u Hrvatskoj.

U stankama između klizanja i sanjkanja posjetitelji će se moći ugrijati i okrijepiti u originalnom Igloo baru, a prizor okićenog i osvjetljenog Starog grada bit će prava kulisa za fotke na Instagramu.

Ugostiteljska ponuda te vikend-klupski glazbeni program bit će smješteni u neposrednoj blizini Starog grada - na Trgu Miljenka Stančića, dok će poznata glazbena imena svake subote nastupati na glavnom varaždinskom trgu - Trgu kralja Tomislava. Tamo će već 1. prosinca koncertni niz otvoriti romatnični Marko Tolja, a nakon njega će adventske subote ispuniti Natali Dizdar, Beatles Revival Band, Charlie i klapa Motovun te U pol 9 kod Sabe.

Niz ostalih programa veoma je dug, a raskošni varaždinski Advent, sa svim svojim sadržajima, uz bogatstvo onoga što Varaždin nudi, samo je kruna iznimne turističke godine u kojoj je Varaždin uvršten u TOP 3 hrvatske kontinentalne destinacije.

Pročitajte više