Bajaga: Nisam pjevao četničke pjesme '90-ih, volio bih upoznati Ivana Čehoka

Bajaga: Nisam pjevao četničke pjesme '90-ih, volio bih upoznati Ivana Čehoka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IAKO su ga takozvani branitelji pokušali zabraniti, na varaždinskom Špancirfestu održao se Bajagin koncert. Bio je to Bajagin treći koncert u tom gradu, a započeo je pjesmom Sa druge strane jastuka. Tijekom večeri publika je s omiljenim glazbenikom uglas pjevala Verujem ne verujem, Ruski voz, Plavi safir, Kad hodaš, Moje drugove i brojne druge pjesme.

Podsjetimo,  7. gardijska brigada Pume pobunila se protiv njegovog angažmana na Špancirfestu.

>>>Rambo Amadeus ima logično objašnjenje zašto su "branitelji" protiv Bajage<<<

"Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje stajalište, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske", poručili su.

>>>Indexova anketa: Moglo bi vas iznenaditi koliko je zapravo Hrvata protiv Bajage<<<

 
 

Za razliku od Karlovca, gdje je Bajagin koncert na kraju otkazan zbog pritisaka (za)branitelja, u Varaždinu se to nije dogodilo, a gradonačelnik Ivan Čehok poručio je da Varaždin nije Karlovac.

>>>Gradonačelnik napao dožupanicu zbog Bajage: "Okanite se posla koji nije vaš"<<<

Bajaga je prije sinoćnjeg koncerta još jednom demantirao da ima bilo kakve veze sa spornim pjesmama iz devedesetih te izjavio da bi volio upoznati gradonačelnika Ivana Čehoka, prenosi eVaraždin.hr.

>>>Sergej Trifunović o zabrani Bajaginog koncerta: "Dobro jutro, četnici..."<<<

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara