Alex Grdić u borbi protiv recesije: Milan Bandić je najbolji političar

U BORBU protiv recesije krenulo je i stotinu ljepotica koje su se danas u podne okupile na Markovom trgu. "Ljepota i pamet su dobitna kombinacija – kad već pamet ne pomaže, možda će ljepota" slogan je projekta "Ljepotom protiv recesije" koji je organizirao portal Miss-interneta.hr. Okupljene kandidatkinje za miss interneta svojom su prisutnošću trebale pomoći političarima u pronalaženju izlaska iz krize te im dati potporu u donošenju važnih odluka. Izgleda da političare ova inicijativa i nije pretjerano zadivila budući da premijer Sanader misice nije niti pogledao, već je na izlasku iz Sabora sjeo u svoj automobil i zaputio se u sjedište Vlade. Ljepoticama se pridružio jedino saborski zastupnik manjina Nazif Memedi.

Premda su organizatori najavili dolazak poznatih hrvatskih manekenki, pojavila se jedino Aleksandra Grdić. "Ljepotom se ne može napraviti puno protiv recesije, ali mi živimo u lijepoj zemlji koja je navikla na različite krize pa ćemo i ovu preživjeti", prokomentirala nam je Alex. "Glavu gore i osmijeh na lice. Treba se truditi i raditi pa će doći i bolje sutra", mudro je dodala manekenka koja smatra da je svaka inicijativa dobra.

Političari su bolji od političarki

"Po meni je Milan Bandić najbolji političar. Čovjek je radišan i hiperaktivan kao i ja. Smatram da bi trebao biti uzor svima i ovim putem ga podržavam u borbi za gradonačelnika", rekla je Alex kojoj je jednako simpatičan i predsjednik države Stjepan Mesić. Što se tiče političarki, manekenka smatra da nisu došle dovoljno do izražaja, ali da su za to same krive. "Zapazila sam jedino Ingrid Antičević-Marinović koja je jako elokventna, a uz to je i komad", zaključila je Grdićka.

Iako najvjerojatnije neće uspjeti riješiti svjetski problem recesije, cilj projekta je donekle ispunjen. Naime, snimljena je fotografija 100 misica pred glavnim ulazom u Sabor, odjevenih u majice s likom političara kojega bi voljele zamijeniti. Zanimljivi događaj trajao tek oko pola sata zbog zakonske zabrane okupljanja na Markovu trgu.

I.M.L.
Foto: 
Bruno Konjevic / CROPIX, Borna Čavrag / Index

Pročitajte više