Amy Winehouse proglašena mrtvom zbog kokaina u probavnom sustavu

NAKON što je početkom ovoga tjedna primljena na hitni odjel londonske bolnice zbog, kako se vjerovalo, napadaja izazvanih koktelom lijekova koji joj pomažu da se odvikne od droga, nakon čega se ispostavilo da se zapravo radi o kokainu kojega si je pjevačica samo propisala kao lijek i terapiju od heroina. Amyn otac Mitch uvjeren je kako joj je netko (ili ona sama) u piće ubacio ecstasy prije nego je u ponedjeljak navečer kolabrirala i prebačena u bolnicu. Taksist Mitch, koji je zapustio svoj posao kako bi bio uz problematičnu kćerku, odlučan je namjeri da nađe krivca za ovaj incident.

"Mitch je bijesan, uvjeren je da je Amy netko u piće ubacio ecstasy i zakleo se da će osobu odgovornu za to naći po svaku cijenu. Čekamo na nalaz toksikološke obrade koja će pokazati što je izazvalo napadaje, a ako se njegove sumnje pokažu opravdanima, Mitch želi da se krivac kazni. Nimalo ga ne veseli ni to što je stan njegove kćerke postao stanica i glavno okupljalište za kojekakve sumnjive osobe, pa tome želi stati na kraj. Pjevačica je iz bolnice otpuštena dan poslije incidenta, nakon čega je stavljena pod 24-satni nadzor. A samo nekoliko minuta prije nego što je otpuštena iz bolnice, liječnici su se borili za život mlade pjevačice. Nekoliko puta su je i proglasili mrtvom, no liječnici napominju kako je to drugi puta u samo nekoliko dana da su Amy i službeno proglasili mrtvom, nakon čega se ona "čudesno" oporavila.

"Kada je Amy primljena u bolnicu, njezina je krv cijela bila ispunjena kokainom, nije bilo ni bijelih ni crvenih krvnih zrnca, pa je logično da smo je proglasili mrtvom. Nakon toga se oporavila, ali prije nego što smo ustvrdili razloge njezinog naglog oporavka, kolabrirala je i opet smo je proglasili mrtvom. Otkrili smo da joj je probavni sustav također bio ispunjen samo kokainom i ne postoji nikakvo medicinsko objašnjenje koje bi ustvrdilo zašto je ona opet i još uvijek živa. Možemo samo nagađati da je njezino tijelo mutiralo na način da koristi čisti kokain kako bi prenio kisik do krvi. Njoj je kokain postao sastavni dio probavnog sustava", rekao je liječnik Alistair Murphy.

K.H.

Pročitajte više