Amy ne vadi cigaretu iz usta unatoč opasnom emfizemu pluća

NAKON što je prošloga tjedna završila u bolnici gdje su joj liječnici dijagnosticirali emfizem pluća, britanska pjevačica Amy Winehouse jučer je poslana kući, a odmah po izlasku iz bolnice je zapalila cigaretu i nasmiješila se okupljenim fotografima, pokazujući tako da je silna upozorenja njezinih liječnika nimalo ne plaše.

Podsjetimo, Amy se prošloga tjedna onesvijestila u svom domu u predjelu sjevernog Londona odakle ju je otac Mitch prevezao na hitni bolnički prijem. Pri pregledu rada organa liječnici su ustvrdili da Amy prolazi kroz rani stadij emfizeme pluća te da će, ako se ne ostavi svojih loših navika, biti mrtva "u roku od tri mjeseca". "Jedina stvar koja bi u ovom trenutku trebala ulaziti u njezina pluća jest svjež zrak, a nikako ne cigarete. Amy će se uskoro naći pred životnim izborom, ili će prestati pušiti ili će prestati pjevati. Liječnici su joj rekli da, ako se ne ostavi cigareta, droga i alkohola, slobodno se može pozdraviti sa svojom pjevačkom karijerom, ali ona to uporno odbija poslušati", ispričao je Amyin otac Mitch.

Pjevačica je zbog svoga krhkoga zdravlja morala otkazati nastupe na 90-om rođendanu Nelsona Mendela, kao i koncert na prestižnom festivalu Glastonbury, no Amy se ipak izborila za dopuštenje da nastupa. "Amy je zbilja htjela napraviti te koncerte, pa je liječnike pitala za dopuštenje da nastupa koje su joj oni, nakon nekoliko dana nagovaranja, ipak dali", rekao je Mitch.

K.H.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara