Ana Rucner: Odmah bih zatrudnjela da znam da će biti djevojčica!

FILM "Žene" slavne redateljice, scenaristice i producentice komedija Diane English, premijerno je prikazan u Cinestaru (Avenue Mall). Radi se o filmu u kojemu ne glumi niti jedan muškarac, a takva je bila i publika na premijeri. Svega nekoliko muškaraca okuražilo se doći na premijeru  kojoj je prisustvovalo brdo žena, a među kojima su bila su i mnoga poznata lica poput čelistice: Ane Rucner, voditeljice Barbare Kolar, manekenki Kristine Bradač, Branke Bebić i Ljupke Gojić, voditeljice Antonije Blaće, pjevačica Lane Jurčević, Natalie Dizdar i Ivane Plechinger, novinarke Mirne Zidarić, stilistice Marije Cvitanović i drugih.

"Muški blizanci? Možeš se odmah objesiti!"

"Tri godine nisam bila u kinu, ali sam odlučila pogledati ovaj film, jer je u pozivnici stajalo: 'Razmazite sebe i prijateljice', što mi se jako svidjelo. Uzela sam vjenčanu kumu pod ruku i uputila se na premijeru. Tipičan ženski film koji govori o ženama općenito, njihovom odnosu, prevarama u braku i slično. To me podsjetilo na moje tri najbolje prijateljice - jedna je iz djetinjstva, druga iz srednje škole, a treća iz rodilišta", rekla je Ana Rucner koja se otkad je u braku s Vladom Kalemberom ipak manje druži s muškarcima. "Klinac je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu. Tako da sad imam dva muškarca s kojima sam svaki dan. Da znam da ću roditi djevojčicu ukoliko zatrudnim, odmah bih ostala trudna. Ali, zamisli da rodiš još jednog sina ili na daj Bože muške blizance, možeš se odmah objesiti!", nadovezala se Ana koja se potaknuta filmom "Žene" osvrnula na muška i ženska prijateljstva.

"Iako žene katkad misle drukčije, uvjerena sam da muškarci pričaju o svemu, samo se prave da ne pričaju. Iako ne sjede po kavama, solarijima i frizerskim salonima, mislim da i oni imaju neko svoje mjesto gdje se žale jedan drugome. Teško je reći jesu li veće babe od nas, ali činjenica je da ima ogromnih muških baba. Doduše, žene ga stvarno znaju zapeglati s tračevima", rekla je Ana koja se ne sjeća kad je o sebi čula ružan trač, osim na početku braka s Vladom Kalemberom, kad su neki komentirali razliku u njihovim godinama i motiv vjenčanja. "Pa samo sam se zaljubila, nije to bilo zbog novca, imena ili takvih gluposti. Ljudima je dosadno i tako nešto govore ne znajući uopće koliko netko na računu ima novaca, ni je li mu karijera u uzlaznoj ili silaznoj putanji", rekla nam je Rucnerica.

Ružna tambura na leđima i talentirani sin Darian

Što se primjedba na njezin račun tiče, prisjetila se nemilog događaja iz srednje škole kad ju je skupina mladića zadirkivala, jer je imala "ružnu tamburu na leđima", misleći na njezin instrument. Njima u inat odlučila je svima pokazati što se s "tamburom" može napraviti, stoga joj je to bio još jedan motiv za glazbeni uspjeh. A tim stopama lagano kreće i njezin sin Darian koji u dobi od dvije godine, prema Aninim riječima, pokazuje nevjerojatan talent za pjevanje. "Ma, nek' pjeva na ćaću! U početku sam željela da razbije glazbeni svijet u mojoj i Vladinoj obitelji, jer su nama stvarno svi živi glazbenici. Osim toga, danas je u tom svijetu doista jako teško naći neki pošteni posao. Međutim, mali pjeva čisto i lijepo, tako da mi je drago što je talentiran", nadovezala se čelistica koja se slaže sa činjenicom da su muškarci danas nježni i emotivni kao i prije, samo se "prave zbog titule zaštitnika obitelji".

U komediji "Žene" glume: Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Bette Midler, Candice Bergen i druge. Film traje 114 minuta, a u kinima se počinje prikazivati od 23. listopada. Fabula se vrti oko klasične priče o krugu prijateljica iz New Yorka. To je komedija o modernim ženama i snazi ženskih odnosa. Temeljen na filmu Georga Cukora iz 1939. godine i kazališnom komadu Clare Boothe Luce iz 1936. godine. Žene nas nose u užurbano društvo na Manhattanu, društvo izdavača, mode i financija. U središtu priče je lik Meg Ryan, Mary Haines, potpuno moderna žena koja se iznenada mora nositi s problemom koji postoji od pamtivijeka - mužem koji je vara.

L.V.
Foto: V.H.

Pročitajte više