ANKETA Trebamo li ubiti Index Top 10?

Foto: Index

PRITUŽBE da kvalitetna alternativna glazba čija se promocija ne vrti oko sisa i guzice nikako ne dopire do mainstream medija navela nas je da pokrenemo Indexovu top listu u sklopu koje bismo iz tjedna u tjedan u podjednakoj mjeri predstavljali etablirane i perspektivne bendove iz Hrvatske i regije.

Međutim, nakon nepuna dva mjeseca postalo je kristalno jasno da interes za ovom pričom iz tjedna u tjedan osjetno pada, a u trenutku kad primijetite da čak i oni na prvom mjestu skupe tek pedesetak glasova dok u isto vrijeme polugoli spotovi Lidije Bačić imaju desetke tisuća klikova, stvarnost postaje kristalno jasna. Ponovno.

Naime, ne radi se o tome da mjesta za alternativnu glazbu nema već da je, barem što se mainstream medija tiče, toliko zanemariva da ni uz najbolju volju i adekvatno pozicioniranje ne može doprijeti do dovoljnog broja čitatelja kako bi opravdala postojanje.

No, znači li to i da trebamo potpuno odustati od ideje davanja prostora takvim bendovima i izvođačima i pomiriti se s činjenicom da je jedini način da glazbu plasirate u medijima, ili golotinja u spotovima, ili skandali, ili probijanje kroz glazbene reality showove?

Zanima nas i što o svemu misle čitatelji. Stoga, postavljamo pitanje trebamo li ubiti Index Top 10? Svoje odgovore možete dodatno obrazložiti u komentarima.

 

 

 

Pročitajte više