Slavna pjevačica bijesna zbog zadnjeg mjesta na Sanremu: U Italiji vlada nepismenost

Screenshot: Youtube

LEGENDARNA pjevačica Anna Oxa je prve večeri festivala Sanremo završila na zadnjem mjestu, a zbog odluke žirija je bila bijesna te je objavila priopćenje u kojem je objasnila svoje nezadovoljstvo.

"Kompanija Oxarte i Anna Oxa zahvaljuju publici. Vaše emocije su jake. Nažalost, nećemo moći odgovoriti svima. Grlimo vas i vidimo se devetog dana. Lijepo je čuti da niste ništa drugo ni očekivali od medija… Očito je da oni ne predstavljaju vas. Vidimo se u četvrtak", poručila je fanovima.

Ubrzo je objavila priopćenje upućeno novinarskom žiriju koji, kako tvrdi, nije razumio tekst njene pjesme Sali (Canto dell'anima). Istaknula je kako u Italiji vlada "funkcionalna nepismenost".

"Kompanija Oxarte je solidarna s onima koji su se mučili da shvate značenje pjesme. Vjerojatno je nekima lakše razumjeti tekst čija struktura nije toliko bliska talijanskom jeziku. Naš savjet je da se obratite stručnjacima ili da slušate nešto drugo sa strukturom teksta u okviru svojih mogućnosti. Hvala na pažnji", navela je.

Inače, Anna je slavu stekla upravo na ovom festivalu. Prvi put je na njemu nastupila 1978. godine s pjesmom Un'emozione da poco i završila na drugom mjestu. Dvaput je uspjela osvojiti prvo mjesto: 1989. s pjesmom Ti Lascero, koju je otpjevala s Faustom Lealijem, i 1999. sa singlom Senza pieta.

Pročitajte više