Apokaliptičari najavljuju: "Zemlju će na 14 dana prekriti tama"

Screenshot: YouTube

INTERNET je pun glasina da će, navodno prema objavi NASA-e, između 15. i 29. studenog planetu Zemlju prekriti tama. Tu informaciju nemoguće je zaista naći na NASA-inim stranicama, no stranica Dinos Mark, tvrdi da će taj apokaliptični događaj uzrokovati "astronomski događaj između Venera i Jupitera", piše Daily Star.

Dinos Mark tvrdi da je šef NASA-e Charles Bolden svoje izvješće o tom događaju, koje se proteže na ni manje ni više nego 1000 stranica, prezentirao u Bijeloj kući.

Venera i Jupiter navodno će se naći gotovo jedan iza drugog, a razdvajat će ih samo jedan stupanj, navodno stoji u tom izvješću.

"Venera će se pomaknuti prema jugozapadu Jupitera te će sjati deset puta jače, zagrijati plinove na Jupiteru koji će eksplodirati i prema Suncu poslati ogromnu količinu vodika. Taj će vodik udariti u Sunce i uzrokovati snažnu eksploziju na površini Sunca, a temperatura će se odmah povećati za 9000 kelvinovih stupnjeva (8726 stupnjeva Celzijusa). Sunce će pokušati zauzdati tu eksploziju emitirajući toplinu iz svoje jezgre pa će Sunce poprimiti plavičastu boju i trebat će mu 14 dana da vrati normalnu temperaturu na površini. Dok će se hladiti, njegova će svjetlost biti zagušenija", tvrdi stranica.

Zemlja ipak ne bi trebala osjećati posljedice te pojave, očekuje se porast temperature za nekoliko stupnjeva, a potpuno pomračenje moglo bi zahvatiti samo Sjeverni i Južni pol.

Mnogi su istaknuli da da ova teorija kruži godina na internetu te se periodično ponavlja. NASA je navodno sve kasnije demantirala, navodeći da se ovakva pojava nije dogodila više od milijun godina, piše Daily Star. 

Pročitajte više