Aston Martin One-77

ASTON Martin je objavio nove informacije vezane uz model One-77, projekt kućnog super-automobila vrijednog preko milijun funti.

Legendarni proizvođač u Pariz dovodi novo remekdjelo. Ime mu je One-77, a prve informacije govore kako se radi o pravom bolidu pokretanom atmosferskim 7,3-litrenim V12 motorom. Maksimalnih 522 kW/710 KS i 750 Nm jasni su pokazatelji potencijala automobila, ali i tvrtke koja je nedavno prešla u ruke novih vlasnika.

Od tehničkih specifikacija poznato je kako će se za prijenos ogromne snage brinuti šest-stupanjski automatizirani mjenjač s ASM (Auto Shift Manual) i SSM (Select Shift Manual) modovima rada i elektro-hidrauličkim upravljanjem.

Astonov dvosjed usprkos razmetljivosti neće biti težak. Zahvaljujući obilatom korištenju aluminija i karbona masa vozila neće prelaziti 1.500 kg. Od posebnosti spomenimo još automatski upravljan stražnji spojler, adaptivan ovjes, te kočnice s keramičkim diskovima. Sve u svemu može se konstatirati limit na 3,5 sekundi za sprint do 100 km/h i oko 320 km/h maksimalne brzine.

Red je da kažemo kako se ovdje ne radi o studiji, već o automobilu kojeg će se susretati na cesti. Doduše ne tako često jer je najavljena osnovna cijena od čak 1.050.000 GBP. Poznati su čak i uvjeti kupovine, a možete ih naći ovdje. Prve isporuke očekuju se krajem iduće godine. Serija će brojiti točno 77 primjeraka uključujući i izvedbe s upravljačem na lijevoj strani. 

Pročitajte više