Atlantis Summer Challenge: Gužva na premijeri filma "Skate Forever"

"SKATE FOREVER" naziv je dokumentarnog filma koji je do posljednjeg mjesta napunio splitski kino Central u sklopu još jednog Atlantis Summer Challengea. Manifestacija na kojoj se, uz brojna popratna zbivanja, biraju najbolji skateri počela je tako u velikom stolu, a čak su se i organizatori iznenadili odazivom koji u Splitu nije slučaj ni kad su u pitanju veliki holivudski hitovi.

Dokumentarac je režirao Dragan Đokić, a govori o dvadeset godina skatea u Hrvatskoj. Priča o usponu nove kulture bila je samo uvod u natjecanja koja su u gradu pod Marjanom davno postali prava atrakcija. U finalu natjecanja za skatere mlađe od 17 godina pobijedio je Lala iz Splita, a kvalifikacije za finale u kategoriji skatera starijih od 17 godina donijele su tri favorita u velikom finalu - Jana Federera, Marija Fanunka i Roberta Kocijana.

Prve večeri Atlantis Summer Challengea za glazbu su se na after partyju u Obojenoj svjetlosti brinuli Ishfaq i Vanja, a natjecanje skatera popratila je grupa Empty Wallet. Odličan odaziv na prva dva dana pokazali su da zainteresiranih za skating itekako ima, a dalo se naslutiti i da će finale te nastup britanske glazbene atrakcije Zoot Woman, koji su na rasporedu večeras, biti pravi spektakl.

M.A.
Foto: Index

Pročitajte više