Avril Lavigne osvojila 4 kanadske glazbene nagrade

COUNTRY pjevačica Shania Twain nije ostvarila želje osvajanjem tri nagrade na 32. godišnjoj dodjeli Juno Awards, kanadskih verzija glazbenih nagrada Grammy.

Nakon subotnje svečanosti u Ottawi, na kojoj je primila nagradu za najbolju country snimku godine, izjavila je da bi joj bilo draže da na svečanosti u nedjelju ne dobije nikakvu nagradu jer bi se htjela usredotočiti na svoju ulogu voditeljice.

Ipak je sljedeći dan primila nagradu za umjetnicu godine i nagradu obožavatelja, a uz vođenje svečanosti uspjela je i otpjevati svoje pjesme "Up!" i "Forever and For Always".

Velika pobjednica nedjeljne svečanosti je 18-godišnja pop senzacija Avril Lavigne, koja je osvojila nagrade za singl godine -za pjesmu "Complicated", te za album godine - "Let Go", uz nagrade za najbolju novu umjetnicu i pop album koje je dobila u subotu. Bila je nominirana za pet nagrada.

"Ovo je divna godina. Veselim se snimanju pregršta novih ploča", izjavila je podižući kipić Juno i limenku pive.

Grupa Theory of a Deadman primila je nagradu za najbolju novu grupu, dok je Alanis Morissette dobila nagradu "Jack Richardson" za producenta godine za "Hands Clean" i "So Unsexy".

Pjesma Remyja Shanda "The Way I Feel" proglašena je RandB/Soul snimkom godine, a Eminemov "The Eminem Show" najbolji je međunarodni album godine.

U subotu je dodijeljeno 28 nagrada, a u nedjelju devet. "Monsters in the Closet" grupe The Swollen Members proglašen je najboljom rap snimkom, no grupa se nije pojavila na subotnjoj svečanosti. Our Lady Peace je dobio nagradu za najbolju rock snimku godine za "Gravity", no ni oni nisu došli na pozornicu. Diana Krall je dobila nagradu za najbolji vokalni jazz album, a Zubot and Dawson za etno i tradicionalni album.

Pročitajte više