Balkanske zemlje na Forbesovoj listi najisplativijih, Hrvatskoj nešto zamjeraju

Foto: Instagram/Forbes

AMERIČKI magazin Forbes objavio je listu 18 financijski najisplativijih turističkih destinacija na svijetu. Na taj je popis uvrstio i nekoliko balkanskih zemalja, no Hrvatsku je izostavio kao skupu. Umjesto toga, na listi se našla susjedna nam Srbija, a s Balkanskog poluotoka su izdvojili još Crnu Goru te Bosnu i Hercegovinu. 

Autorica je napomenula da se ne radi nužno o najjeftinijim zemljama, no da se potrudila uvrstiti destinacije koje nisu toliko poznate, a u pomoć su joj priskočili blogeri i influenceri koji putuju s malim budžetom navodeći mjesta koja su njih osobito oduševila. 

"Srbija je jedna od najbolje čuvanih tajni Europe. To je jedno od onih mjesta koja su tako puna neke nevjerojatne energije da ti ih nikad nije dosta", stoji u članku. 

Blogerica Asdghik Melkonian, koju na Instagramu prati 114 tisuća ljudi, u nastavku je opisala što je nju oduševilo prilikom posjeta Srbiji. 

"U Beogradu se u svakom satu svakog dana nešto događa. Ulice su putne nevjerojatnih restorana, slatkih kafića, barova i klubova. Prijateljski raspoloženi lokalci su uvijek u pokretu i ljudi svih dobi sjede na terasama kafića pijući kavu ili rakiju", piše ona. 

U nastavku je pohvalila noćni život i ponudu u restoranima te preporučila jela koje posjetitelji, prema njenom mišljenju, moraju probati: ćevape u lepinji i Karađorđevu šniclu. 

Druga blogerica, Kach Howe, koja ima više od, 47 tisuća pratitelja,  nije se mogla odlučiti za samo jednu državu pa je preporučila cijeli Balkan, no Hrvatsku je odlučila izdvojiti.

"Ako želite iskusiti čari Europe s malo novca preporučujem vam da istražite Balkanski poluotok. Hrvatska je najpopularnija balkanska zemlja, ali može biti skupa, pa vam radije preporučujem Herceg Novi u Crnoj Gori. On se nalazi nedaleko od granice s Bosnom i Hercegovinom pa tamo možete nastaviti svoje putovanje", piše ona. 

Na listi su se još našli prijedlozi poput Filipina, Južne Afrike, Meksika, Rumunjske, ali i američkih država Teksasa i Havaja. 

Pročitajte više