Barbara Kolar: Izgled je "prokletstvo" našeg vremena

Unatoč brojnim fotografima, Barbara Kolar je na subotnjoj generalnoj probi emisije "Zvijezde pjevaju" bez imalo problema skinula štikle i zamijenila ih puno udobnijim tenisicama. "Imam problema s kralježnicom, a kako na probama puno skakućemo uokolo, nisam si htjela priuštiti tu bol, pa sam obukla tenisice. Udobnost prije svega!", rekla nam je Barbara i dodala kako je vrlo zadovoljna prvom odrađenom emisijom.

"Sviđa mi se žešći stav žirija, prilično su britki, a kako sam i sama takva po prirodi, nemam ništa protiv toga. To je prije svega igra, pa se njihove ocjene ne bi trebale uzimati previše k srcu. Uostalom, oni koji imaju probleme s egom ili gubljenjem nisu trebali sudjelovati", kaže Barbara i dodaje kako ju je posebno oduševila Martina Tomčić, jer je dosljedna i ima akademsko pokriće za svoje argumente.

Unatoč stažu i kredibilitetu kojeg uživa kod TV i radio čelnika, Barbara Kolar je i dalje honorarac Obiteljskog radija, kao i Hrvatske televizije. "Ovako mi je dobro, jednako volim oba posla i iz ove perspektive nemam namjeru mijenjati svoj status. Davno su mi nudili stalni posao, još dok sam bila u Obrazovnom programu HTV-a, ali ga nisam prihvatila. Nije mi žao, uživam", kaže voditeljica i dodaje kako se najradije sjeća emisija "Kruške i jabuke", "Slagalica" i "Nogometna TV", koje su je, zbog uspostavljenih prijateljstava i širenja svjetonazora, oplemenile kao osobu.

Pri ocjeni mlađih kolegica, koje su u posljednjih nekoliko godina okupirale TV ekrane, ističe kako shvaća da im nije lako jer ih se nepravedno svrstava u koš "TV starleta". "Imam osjećaj da se mlade voditeljice puno više kontrolira nego stimulira, a izgled je zaista po tom pitanju postao prokletstvo našeg vremena. Iznimno cijenim Ivu Šulentić i Tatjanu Jurić, mislim da su velike radnice i da svoj posao obavljaju odlično", ističe Barbara.

Iako su je poticali na urednički posao, Barbara kaže da nema takvih ambicija. Radio i televizija ispunjavaju je zadovoljstvom i zadovoljna je načinom na koji balansira između dva ipak različita posla. "Radio je ležerniji i brži, posjeduje određenu slobodu, a državna televizija ipak zahtijeva određeni standard, prvenstveno jezični. Ipak, svaki segment mog posla ima svoje čari i ovih dana baš volim raditi!", veselo zaključuje Barbara.

D.K.

Pročitajte više