"Bila sam njegova muza": Arsen je, osim Gabi, pjesmu napisao i ovoj fatalnoj jugoslavenskoj glumici

Foto: Press

NA DANAŠNJI dan 1938. godine u Šibeniku rođen je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika i pjesnika Arsen Dedić. Iza sebe je ostavio tisuće stihova i pjesama, a njegova smrt prije dvije godine zatvorila je veliko poglavlje hrvatskog glazbenog i poetskog stvaralaštva.

Iako je svojim pjesmama rijetko davao ženska imena, postoji nekoliko njih koja nose imena žena iz njegovog života. Osim "Gabrijele", posvećene njegovoj životnoj ljubavi Gabi Novak, "Une" koja je nastala po predlošku istoimenog romana Mome Kapora, Arsen je napisao i snimio pjesmu "Milena" koju je napisao legendarnoj glumici Mileni Dravić.

"Bila sam muza Arsena Dedića", rekla je jednom prilikom Milena Dravić koja je Arsena ugostila u emisiji "Obraz uz obraz" koju je vodila sa svojim suprugom Draganom Nikolićem. Kasnije su se sprijateljili, pa su snimili i duet "Pesma o novcu".

"Ganuta sam jer sam bila inspiracija Arsenu za pjesmu", rekla je svojevremeno Milena Dravić, a zbog "njezine" pjesme tih godina je i njezino ime postalo najpopularnije ime za novorođene djevojčice u Jugoslaviji.

Pročitajte više