Bivša konobarica Alexandria je postala najmlađa američka kongresnica u povijesti

Getty

DEMOKRATKINJA Alexandria Ocasio-Cortez postala je najmlađa američka kongresnica u povijesti. Alexandria ima samo 29 godina, odrasla je u New Yorku, a njezina obitelj podrijetlom je iz Portorika. Alexandria je odrasla u Bronxu, a prije političke karijere radila je kao koktel majstor u jednom ugostiteljskom objektu kako bi pomogla svojoj obitelji. Diplomirala je ekonomiju i međunarodne odnose na Sveučilištu u Bostonu.

Očekuje se da će mlada demokratkinja biti glas milenijalaca u američkom Kongresu. Alexandria je 26. srpnja u predizborima pobijedila svog protukandidata iz Demokratske stranke, senatora Josepha Crowleyja s gotovo 20-godišnjim mandatom. Kako se i predviđalo, s obzirom na to da je 14. okrug New Yorka sigurno plavi okrug, gdje republikanski kandidat gotovo da nema šanse pobijediti, Alexandria je uspjela ući u američki Kongres, nakon svoje prve kandidature u životu.

Kampanju je aktivno vodila na terenu i na Instagramu. Smatra da ljudi u kasnim dvadesetima i tridesetim godinama zaslužuju mjesto za stolom, budući da je pred njima budućnost i da će se oni morati nositi sa svim promjenama koje slijede u SAD-u.

Pročitajte više