Bivši filipinski predsjednik Estrada razgovara s patkama

Pritvoreni nekadašnji filipinski predsjednik Joseph Estrada, kojemu se sudi zbog korupcije, izjavio je u petak kako je počeo razgovarati s patkama da bi ublažio osjećaj osamljenosti u strogom kućnom pritvoru. L

Estrada je trenutačno zatočen u prostranoj vikendici u gradu Tanay (pokrajina Rizal), istočno od Manile. U pritvoru je od travnja 2001. godine.

Bivši se čelnik požalio da mu čuvari strogo ograničavaju broj posjetitelja jer se boje novoga atentata na predsjednicu Gloriju Macapagal Arroyo.

Dodao je da su mu zaplijenili čak i mobitel, jedinu vezu s vanjskim svijetom.

"Zašto su me izolirali? Možda zato što sam popularniji čak i kad se samo brinem o patkama?", pitao se misleći pritom na pad popularnosti Arroyo.

Estrada je smijenjen u pobuni uz vojnu potporu 2001. zbog optužbi za masovnu korupciju, uključujući primanje milijuna dolara iz ilegalnih kockarskih operacija.

Nekadašnjoj filmskoj zvijezdi iz akcijskih filmova, 68-godišnjaku, sudi se zbog pljačke ili krađe više od milijun dolara iz javnih sredstava, što je zločin kažnjiv smrću.

Estrada je opovrgao optužbe i nedavno obećao majci na proslavi njezina 100. rođendana da će oprati ljagu s obiteljskog imena i izići iz zatvora.

(Hina) xbnš ydgk

Pročitajte više