"Blanka Vlašić ostala je nedodirljiva za gnjusni olimpijski festival seksa"

DOM JOLY, ugledni kolumnist britanskog lista Independet i britanska televizijska zvijezda, u svojoj posljednjoj kolumni za spomenuti list osvrnuo se na netom završene Olimpijske igre, način na koji vrhunski sportaši provode vrijeme u Olimpijskom selu i na svoju očaranost očima naše najtrofejnije atletičarke, Blanke Vlašić. Tekst je naslovio "Prekrasna Blanka daleko od Grešnog sela" te je u njemu iznio divljenje koje gaji prema Blanki i njezinim sportskim uspjesima, priznajući kako se iz Pekinga vratio potpuno očaran Blankinom pojavom.

"Osvojile su me njezine velike prodorne oči, prekrasne i zelene poput jezera. Jedva sam čekao posljednji dan igara i ženski skok u vis - priznajem, zaljubljen sam", napisao je Joly, kojega je osvajanje zlatne medalje belgijske atletičarke Tie Hellebaut Blanki ispred nosa izbezumilo gotovo jednako kao i naciju koja je prošle subote uz male ekrane nestrpljivo očekivala prvo Blankino olimpijsko zlato. "Neugledna naočarka Hellebaut osvojila je zlato, a moja voljena Blanka bila je očajna", Joly navodi dalje u svojoj kolumni, napominjući kako je u jednom trenutku htio preskočiti ogradu i potrčati na teren Blanki pružiti podršku, ali ga je spriječio jedan od kineskih zaštitara koji su osiguravali teren na kojem se završno natjecanje odigravalo.

Oženjeni Joly čest je gost britanskih društvenih rubrika

Dom Joly, koji je svjetsku slavu stekao kao producent izvrsnih BBC-jevih humorističnih serija, oženjen je s Kanađankom Stacey Joly s kojom ima sina i kći, a obitelj Joly ne propušta britanske društvene događaje, na kojima se često pojavljuje u društvu svojeg psa, zlatnog retrivera Oscara. Dom je strastveni igrač golfa, ronilac i fotograf, ali i oštri kritičar društvenih fenomena kojeg zbog britkog humora obožavaju mase diljem Otoka, ali i šire.

"Najgori su plivači, oni imaju najbolja tijela..."

Joly se u svojoj kolumni okomio i na razvratni život koji olimpijci vode u Olimpijskom selu nakon što im završe natjecanja, ističući kako su najgori među sportašima plivači, kojima natjecanja završavaju prvi tjedan Olimpijskih igara, a koji nakon toga, navodno proganjaju djevojke i luđački tulumare. Prema Jolyjevim ocjenama, plivači su najgori i stoga što imaju najbolja tijela, pa djevojke jednostavno gube glavu za njima. Jolyju je bivši olimpijac, a današnji Jolyjev kolega, Matthew Syed, jednom prilikom ispričao kako je tijekom Olimpijskih igara u Barceloni 1992. godine, na kojima se natjecao u plivanju, spavao s više djevojaka nego ikada do tad u životu, a Joly je pohvalio Blankinu odluku da se do natjecanja odmara u hotelu umjesto u Olimpijskom selu. "Blanka je ostala nedodirljiva festival olimpijskog seksa", Joly zaključuje, a priznao je i kako je nakon Blankinog nastupa zario glavu u jastuk i zaplakao kao dijete.

V.V.
Foto: AFP, Index

Pročitajte više