BMW M3 GTS predstavljen

NAJEKSTREMNIJA izvedba BMW-ove serije 3 je ugledala svjetlo dana, a potencijalnim kupcima nudi se po početnoj cijeni od 115.000 eura.

Najsnažniju izvedbu E92 generacije pokreće modificirani V8 motor iz modela M3. 4,4-litarski osmak razvija 450 KS, a usuglašen je sa sedam stupanjskim mjenjačem s dvije spojke (M-DCT). Od posebnosti se izdvajaju poveće podesivo stražnje krilo, kao i dodatno unaprijeđeno podvozje s mogućnosti podešavanja.

S obzirom da GTS izvedba ima težnje poraziti olakšani M3 CSL na stazi Nurburgringa očekuje se značajna redukcija mase, kako primjenom naprednih materijala, tako i uklanjanjem viškova poput klimatizacije ili stražnjeg sjedala. Epilog je reducirana masa od ukupno 1.490 kg.

GTS izvedba je postavljena na 19-inčne kotače, koji objedinjuju ekskluzivnu liniju aluminijskih naplataka i pneumatike mjera 255/35 sprijeda i 285/30 straga. Iza njih se naziru šest-klipne čeljusti ojačanih kočnica. Od dodataka izdvajaju se zaštitni kavez, kao i sustav protupožarne zaštite.

BMW M3 GTS će biti dostupan isključivo uz uvjet individualne narudžbe, i to po cijeni od 115.000 eura. Prve isporuke očekuju se u svibnju iduće godine.

Pročitajte više