BMW priprema još snažniji M3?

RAZNI izvori vjeruju kako bi M3 uskoro mogao dobiti još snažniju i verziju koja bi naslijedila jednu sličnu takvu iz sredine 90-ih godina prošlog stoljeća.

Naime, BMW je sredinom devedesetih predstavio M3 GT, a radilo se o posebnoj izvedbi tadašnjeg M3 Coupea koja je proizvedena kako bi se isti mogao homologirati za natjecanja poput FIA-ine GT klase II, IMSA GT i sl.

Isprva se tako govorilo kako bi se moglo raditi o CSL izvedbi iako je BMW opetovano opovrgavao njegov dolazak u ovoj generaciji M3. Pojedinci su čak tvrdili kako BMW možda samo testira bi-turbo V6 za sljedeću generaciju.

Sada su pak testni primjerci modela M3 s naglašenim race elementima, poput većih usisnika, stražnjim krilom i sl. primijećeni na nekoliko staza potaknuli glasine da se sprema dolazak novog GT-a. Točnije, moglo bi se raditi o produkcijskoj izvedbi modela M3 GT4 koji je ove godine nastupio na 24 sata Nürburgringa. Naime, njegov potencijalni dolazak je još ranije dao naslutiti šef M odjela Kay Segler, pa je najvjerojatnije kako je ovo rješenje zavrzlame.

Pročitajte više