Brabus Ultimate High Voltage Concept

NAJNOVIJI Brabusov uradak se temelji na Smartovom modelu ForTwo. Točnije, riječ je o automobilu koji je izravno najavljen u proljeće ove godine sa ženevskom studijom Smart ForTwo Brabus Electric Drive. Tada se malo znalo o ovom konceptu, no čini se kako je njegova novija izvedba spremna za proizvodnju.

Brabus je naime objavio službene tehničke podatke svoje male električne jurilice. Tako prerađeni Smart uz pomoć litij-ionskih baterija i elektromotora, razvijenog u suradnji s Tesla Motorsom, ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,8 sekundi.

Motor razvija snagu od 82 KS i maksimalni okretni moment od 280 Nm. Kako je riječ o poprilično tihom pogonskom stroju kupci od Brabusa mogu dobiti i i "generator umjetnog zvuka" koji oponaša zvuk V8 motora.

Nova boja, prošireni lukovi blatobrana, LED svjetla za dnevnu vožnju, 18-inčni naplatci s prozirnim pokrovom od stakloplastike i mnogi slični dodaci su glavne značajke vanjskog izgleda ovog automobila. Unutrašnjost pak između ostalog krasi dodatna instrumentna ploča, bijela koža i još mnogo detalja.

Pročitajte više