Britanac oduševljen potezom taksista: "U Londonu ne bih dobio poštovanje kao u Hrvatskoj"

Foto: Facebook

JAVNOST ne prestaje oduševljavati potez zadarskih taksista koji su ugostili mladog Britanca Leona Mitchella, nakon što je ostao bez novaca i bio prisiljen devet dana čekati let u zračnoj luci.

Oglasio se i Britanac koji još uvijek ne može vjerovati što mu se dogodilo i na kakvo je gostoprimstvo naišao. "Ovo se jednostavno ne može naučiti. Ne možeš podučiti nekoga da bude dobar. Ne možeš naučiti nekog da ne može zaspati doma jer je tebi loše i ti nemaš gdje. A upravo takvi su zadarski taksisti", rekao je Mitchell.

Mitchell je bez novca ostao nakon što mu rezervacija hotela, koju je platio preko sustava Travel Republic, nije prošla, a novci su mu skinuti s računa. Došao je sam na odmor, uputio se u Novalju na recepciju odabranog hotela, da bi dobio informaciju kako rezervacija nije prihvaćena jer nisu primili novce. Želio je prebaciti let na raniji datum, no to je morao platiti, a novaca nije imao. Zbog toga mu je jedina opcija bila boraviti u zračnoj luci do leta.

Taksisti su nakon dva dana uočili da Leon stalno boravi u luci i prišli mu da vide što mu se dogodilo. Kada im je ispričao, odlučili su mu pomoći. Skupili su novce i uplatili mu smještaj u Zadru. Vodili su ga u razgledavanje grada i družili se s njim.

"Nismo tražili nikakvu pozornost, pa nas je malo i zatekao interes koji je nastupio. Jednostavno smo imali potrebu da pomognemo dečku koji je zaglavio i nije imao izbora. Pa svaki normalni čovjek koji ima srca i duše bi to napravio", skromno naglašava jedan od taksista.

Mitchell se rasplakao kada je vidio što su napravili za njega. "Ako dođu u London i ne jave mi se, strašno ću se naljutiti. Jer, želim se pobrinuti za njih na isti način na koji su se oni pobrinuli za mene. Naravno, pomoć je moguća i u mojoj zemlji. Imamo različite kulture u Londonu, no ne bih dobio isto poštovanje koje sam dobio ovdje. Ovdje sam primio toliko ljubavi koju ne mogu objasniti", zatečeno je izjavio Leon za Zadarski list.

Pročitajte više