Charlize Theron tuže za 20 milijuna dolara jer nije nosila ručne satove

OPĆE je poznato da zvijezde dobivaju mnogobrojne angažmane koji uključuju i to da im plaćaju basnoslovne cifre kako bi samo koristili ili, pak, nosili nečije proizvode. Jedan ovakav angažman ostavit će gorak okus u ustima Charlize Theron koju švicarska tvrtka za proizvodnju satova Raymond Weil tuži, jer glumica suprotno njihovom dogovoru ne nosi njihove satove ni privatno, a što je najvažnije niti u javnosti. Proizvođač satova tvrdi kako je Theron, njihova bivša glasnogovornica, bila obvezna u javnosti nositi samo njihove satove, međutim glumica nije ispoštovala dogovor.

"Charlize Theron savršena je za ulogu ambasadorice naših proizvoda", izjavio je Olivier Bernheim, izvršni direktor te kompanije 2005. godine kada je Theron ponuđeno mjesto glasnogovornice. Charlize je ponudu prihvatila i potpisala tri milijuna dolara vrijedan ugovor kojim se obavezuje da nosi samo osam tisuća dolara vrijedne Weil satove, a pogotovo u javnosti i na društvenim događanjima. Glumica je prošle godine na jednu od premijera umjesto Weila nosila dizajnerski sat Christiana Diora, što je izazvalo bijes tvrtke Weil koja ju je odlučila tužiti i od nje tražiti 20 milijuna dolara, a osim Charlize tuže i njezinu tvrtku Denver and Delilah Films. Glumica se od ovakvih optužbi pokušala obraniti u veljači ove godine, međutim sudac je odredio kako se krajem ovoga mjeseca mora pojaviti pred sudom kako bi dala svoju verziju iskaza.

Charlize je prethodno plaćena dvjesto tisuća dolara da na dodjeli Oscara 2006. godine nosi Chopardove dragulje, a Bafta joj je za sličan angažman platila pedeset tisuća dolara. Inače, Theron nije jedina koja je zapala u ovakav problem. Slično se dogodilo Melanie Griffith, ali i Jessici Simpson koju je tvrtka True Religion Jeans tužila, jer suprotno potpisanom ugovoru nije nosila njihove traperice.

K.H.
Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte više