Che Guevara uskoro na filmskom platnu

AMERIČKI redatelj i producent Steven Soderbergh snimit će film o legendarnom kubanskom revolucionaru, Ernestu Che Guevari, kojeg će glumiti Benicio del Toro.

Film "Che" bit će biografski film snimljen po uzbudljivom životu najpoznatijeg revolucionara u povijesti, a umjesto predviđenog redatelja Terrencea Mallicka režirat će ga Steven Soderbergh, poznatiji po filmovima "Oceans 12" i "Pleasantville".

Snimanje filma trebalo bi započeti slijedeće godine u Južnoj Americi, a scenarij za film zajedno su napisali Mallick i del Toro, iako je novi redatelj već najavio da će pažljivo pregledati napisani scenarij i ako bude potrebno, nadgledati pisanje novog scenarija.

Mallick je napustio snimanje filma kako bi se posvetio filmu "The New World" s Collinom Farrellom, a Soderbergh, koji je prvotno bio zadužen za produkciju, je jedva dočekjao da se prihvati režije. 

Biografija Ernesta Che Guevare izuzetno je zanimljiv materijal i trebao bi poslužiti kao dobra podloga za film.

Che je u ranoj mladosti proputovao Južnu Ameriku na motociklu, aktivno sudjelovao u kubanskoj revoluciji s Fidelom Castrom, da bi, u trenutku kad je mogao do kraja života uživati u stečenoj slavi i bogatstvu, otišao u Boliviju gdje je organizirao pokret otpora. Nakon nekoliko mjeseci borbe ubijen je u okršaju s bolivijskom vojskom i agentima američke CIA-e.

Zbog svojih nepokolebljivih stavova o jednakosti svih ljudi, ali i činjenice da je ubijen relativno mlad u idealističkoj borbi za slobodu, Che je ostao upisan u povijesti kao prototip revolucionara, zbog čega ga danas obožavaju milijuni ljudi širom svijeta.

Pročitajte više