Claudia Beni odustaje od Dore?

Claudia je, naime, na ovogodišnji natječaj za Doru poslala dvije skladbe - house pjesmu "Samo ti mi daj" i neuvjerljivi pop uradak "Ti si tu". Unatoč očekivanjima da će se na Dori predstaviti s bržom i kvalitetnijom pjesmom te tako revitalizirati zamrlu glazbenu karijeru, s HRT-a je došla informacija da njen favorit nije prošao, pa na Dori nastupa s pjesmom "Ti si tu". Claudia je, doznajemo od njenih prijatelja, toliko nezadovoljna ovom odlukom da ozbiljno razmišlja o povlačenju s Dore.

Naime, mlada riječka pjevačica zasitila se pop pjesmuljaka kakvi joj se već duže vrijeme nameću, pa je odlučila da, ako neće biti po njenom, više uopće neće pjevati. Dane radije provodi u frizerskom salonu u kojem se zaposlila još nakon mature, a "svjetla reflektora" sve su joj manje privlačna. Nezadovoljna je, doznajemo, i suradnjom s Marijem Šimunovićem, autorom pjesme "Ti si tu", no zbog ugovora koji ih veže ne može učiniti ništa, a financije joj ne dopuštaju raskid istog i uplaćivanje (zasigurno pozamašne) odštete.

Mario Šimunović prozivan je svojedobno zbog lošeg tretiranja grupe Teens, u kojoj je Claudia započela pjevačku karijeru, pa su mladi Riječani zbog problema s njim zamalo prekinuli s glazbom. Ipak, probleme su nekako riješili pa je Claudia nastavila suradnju sa Šimunovićem i u solo karijeri, koja, ako izuzmemo pobjedu na Dori (što je zapravo zasluga Andreja Babića, autora pjesme), nije značajnije urodila plodom.

Pjevačica trenutno ne želi davati izjave, jer ni sama nije sigurna što misli i što će napraviti, ali ju, u slučaju odustajanja, očekuje očitovanje pred Aleksandrom Kostadinovom, urednikom Zabavnog programa HTV-a, kako bi organizatori za Doru što prije angažirali Claudijinu zamjenu.

D.K.

Pročitajte više