Ovogodišnja Dora šarolika i bez jasnog favorita

Od dugogodišnjih gostiju Dore ove godine valja izdvojiti Gorana Karana, koji skladbom "Pismom te ljubi milion mandolina" namjerava još jednom otići na Eurosong. Tu je i Ibrica Jusić s pjesmom "Zaboravljena", a za kristalni kipić opet se natječe Claudia Beni, i to skladbom "Ti si tu". Luka Nižetić nastupit će sa skladbom "Pusti me u san" (koju premijerno možete čuti na Indexu), Jelena Rozga pjeva "Nemam", a Alen Vitasović "Sve bi da za nju".

Grupa Feminnem, nakon pobjede na bosanskom natjecanju prije nekoliko godina, opet želi na Eurosong, ovaj put s pjesmom "Navika". Žanamari pjeva "Jedino moje", Lana Klingor "Gravitaciju", a Dado Topić surađuje s novom grupom Dragon Fly u pjesmi "Vjerujem u ljubav".

Neobične glazbene suradnje moći ćemo čuti u pjesmama "Nema šanse šećeru", koju pjevaju Ivanka Boljkovac, Mladen Burnać i Davorin Bogović, dok "Pjesmu za novčić" izvode Kraljevi ulice i Sandra Bagarić. Siniša Vuco očito je upristojio svoj glazbeni izričaj, jer je na Doru primljen s pjesmom "Zbog tebe".

Ove se godine za kristalni kipić natječu i glumci - Anja Šovagović i Galiano Pahor s pjesmom "Teatar", a na Dori ćemo po prvi put gledati i klapu, i to šibensku Maslinu s pjesmom "Gitara i čaša vina". Neobično je i sudjelovanje Sick Swing Orchestra s pjesmom "Šlager pjevač", a mnogi su se začudili vidjevši na popisu Mislava Evačića, koji je natječaj prošao sa skladbom "Volim ja".

Na Dori će nastupiti i mnogi mladi izvođači - Antonija Šola, Ivana Radovniković, Valentina Bralo, Angels, Milan Tarle, Ness, Brentini, Naim Ayra, Sabrina Hebiri, a nekadašnja članica Putokaza Vivien Galletta pjeva s Voljenom Grbcem.

Iako situacija ove godine nije "čista" kao prošle, kad je Severinina pobjeda bila jasna stvar, iskristalizirali su se favoriti. Goran Karan, Luka Nižetić, Jelena Rozga i Tina Vukov po mnogima imaju najviše šanse za put u Finsku, iako je još rano za predviđanja. Naime, scenski nastup, odjeća i energija koju izvođači donose na scenu odlučujući su u plasmanu na Dori, pa smo sigurni da će i ove godine festival ponuditi ponešto hitova i mnogo trač-materijala, a o toaletama će još dugo raspravljati "modni znalci".

D.K.
Foto: D.P./MAPE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara